Zsongó Bárka Egyesület | Múzeumpedagógiai foglalkozások
15550
page-template-default,page,page-id-15550,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge

Múzeumpedagógiai foglalkozások

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” padding_bottom=”40″ z_index=””][vc_column][vc_column_text]

Sajnos már nem tartunk ilyen programokat a a Gárdonyi Géza Emlékházban és a Rönkvárban. De ne csüggedjen senki! Gárdony kulturális intézménye várja az érdeklődőket a játékos tárlatvezetésekre.

GÁRDONYI GÉZA EMLÉKHÁZ

Cím: 2484 Agárd, Sigray u. 3. 
Előzetes bejelentkezés: telefonon:
06-30-905-4870 vagy 06-30-859-4110 
E-mail: gardonyihaz@gmail.com 
Honlap: www.gardonykultura.hu 

NYITVA TARTÁS (április 1-től október 31-ig)
hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig

Agárdpusztán, a Gárdonyi Géza Emlékházban elérhető múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartott a gárdonyi Zsongó Bárka Egyesület lelkes csapata a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeummal karöltve dolgozta ki, és indította el, a felújított Emlékház megújított állandó kiállításának keretében. A foglalkozásokat négy korosztályra dolgoztuk ki: óvodás, kisiskolás, felső tagozatos és gimnazista korcsoportoknak. Célunk, hogy Gárdonyi Géza munkásságát, sokszínű egyéniségét, és fő műveit, játékos, interaktív módon mutassuk be a gyermekeknek és fiataloknak.

A fent említett múzeumpedagógiai foglalkozásokat a Rönkvár megnyitásával a további programlehetőségekkel bővítettük.

Célunk, hogy Gárdonyi Géza munkásságát, sokszínű egyéniségét, és fő műveit, játékos, interaktív módon mutassuk be a gyermekeknek és fiataloknak. Szeretnénk, ha az élmény hatására egyre többen kapnának kedvet az olvasáshoz, és Gárdonyi életének, korának és munkásságának alaposabb megismeréséhez.

Vár a Rönkvár! 2012-től nagyszerű helyszínnel bővült a Zsongó Bárka Egyesület múzeumpedagógiai programajánlata. A Gárdonyi Emlékház mellett megépült Rönkvár további kalandokra és közös élményekre csábítja az óvodás és iskoláskorú gyerekeket és fiatalokat!

Agárdpusztától Egerig – 90 perces foglalkozás, amely tartalmazza a múzeumpedagógiai programot (60 perc), valamint egy javarészt mozgásos játékokra épülő „várostromot” a Rönkvárban (30 perc). A program része többek között: Kötélhúzás, szalmazsák-barikád építése, rongylabda-csata, a földalatti kazamatákban elrejtett kincs felkutatása és még számos más izgalmas kihívás!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]